Några pågående insatser för föreningen

Just nu sker insatser med markarbeten – som grusning och anläggande av kantsten och rabatter – kring fastigheterna och vid vissa portar. Vi ska berätta varför.

Ny kantsten vid parkeringsplatser – för att förtydliga

Föreningen sätter nu kantsten vid parkeringsplatserna framför port 17 och 21, motsvarande de som redan finns vid port 8. Syftet är framför allt att tydligare rama in och definiera parkeringsplatserna även där, precis som vid port 8. Det är en åtgärd som har efterfrågats under en längre tid. 

Återställning av rabatter

I samma sväng som övriga insatser passar vi även på att återställa/tillskapa rabatter utanför port 14 samt 15–17. Syftet är att skapa en trevligare utemiljö på gatan, någonting som vår engagerade gröngrupp värnar om och jobbar för.

Komplettering med grus – en del av återställningen

Dessutom pågår en komplettering av föreningens grusade ytor. Att bättra på med grus är en åtgärd i föreningens så kallade återställningsplanen. Det är en förhållandevis liten insats som dock behöver göras med jämna mellanrum för att underhålla det normala slitaget (grus försvinner med tiden) och bibehålla gatans estetiska värde.

Enligt planen ska grus fyllas på vart femte år. 2022 har vi gjort en större insats som i stället ska räcka i tio år framöver, vilket är ekonomiskt fördelaktigt över tid. Att grusa har också ett viktigt underhållssyfte. När det gäller exempelvis parkeringsplatserna utanför port 7 görs ett grundligt underhållsarbete för att få bort tillväxten av mossa som annars bildar fukt som kan påverka bilarnas underreden negativt.