På gång i september och oktober i Brf Vidfamne

De här nyheterna, samt nya portkoden, har också delats ut i alla brevlådor i slutet av augusti. 

Från 1 september: Ny portkod. 
Nu är det dags för ny kod till våra portar och ytterdörrar. Sprid inte den nya koden – be dina vänner och besökare att ringa upp dig på porttelefonen i stället! Den nya koden hiuttar du i det andra brevet som delades ut i alla brevlådor nyligen (i det första brevet står det tyvärr fel).

Från 1 oktober: Höjd avgift
Styrelsen i Brf-Vidfamne har beslutat att höja årsavgiften med 8 procent. 
Höjningen genomförs från och med 1 oktober. Den kommer alltså att synas på de månadsavier som skickas ut nu i september. 

Varför behöver avgiften höjas? 
Den senaste ändringen av avgiften skedde 1 oktober 2022 och innebar en höjning med 6 procent. Kostnaderna för vatten, uppvärmning och räntor har sedan dess ökat ytterligare. De bedöms inte heller bli lägre under 2024. På längre sikt behöver vi i föreningen dessutom öka vårt sparande för att möta behovet av framtida underhåll.

Vad innebär höjningen?
En avgiftshöjning med 8 procent innebär att du som medlem kommer att betala totalt 771 kronor per år och kvadratmeter för din lägenhet. Avgiften för internetuppkoppling tillkommer precis som hittills. Höjningen ska främst bidra till att täcka de ökade kostnaderna för räntor, vatten och fjärrvärme, men också att stärka vårt sparande inför framtiden. 

Hur har avgiftshöjningen räknats ut? 
Vår förvaltare HSB har genomfört en verksamhetsanalys, där de rekommenderar en avgiftshöjning. Den har vägts samman med styrelsens egna beräkningar och prognoser utifrån vårt ekonomiska läge just nu och framöver. 
Styrelsen fortsätter även arbetet med att minska andra kostnader, bland annat genom att se över leverantörsavtalen.

14 oktober: Gröndag
Mer information om höstens gröndag, lördag 14 oktober, kommer så småningom.