Reviderad tidsplan

Lite nytt om tidsplanen

Den reviderade tidsplanering daterad 2016 09 26 som tidigare lagts ut på bloggen är fortfarande den tidsplanering som gäller: tidsplan-rev-2-160926-med-balkong

Nytt är en uppdaterad tidsplan för målning av fönster: reviderad-tidsplan-gallande-malning-fonster

Har ni funderingar kring när något ska göras i er huskropp, kolla på ovanstående tidplaneringar för svar. Det kommer också en del frågor som rör detaljer eller där det efterfrågas information kring varför entreprenören lagt upp tidplaneringen på ett visst sätt, och därför tänkte jag skriva några rader generellt om detta.

Föreningen har köpt in en omfattande renovering, och det övergripande ansvaret har styrelsen, och ansvaret för utförande har Tresson, förutom för fönsterrenoveringen där Fog och Fönster ansvarar. Styrelsen har kontakt med representanter för Tresson för att säkerställa att allt rullar på som det ska, och Tresson kontrollerar att resultatet blir bra.

När det gäller själva planeringen av arbetet, i vilken ordning de ska göra olika moment förlitar vi oss på hantverkarnas skicklighet och deras förmåga att kunna planera och utföra arbetet på bästa sätt. För att arbetet ska fortlöpa så smidigt som möjligt försöker styrelsen i möjligaste mån undvika att detaljstyra eller detaljkontrollera.

Uppehåll i arbetet vid en viss port, eller ett visst moment kan bero på att något behöver torka, att det är något moment som behöver göras någon annanstans först, att en beställning av något material blivit försenat. Exakt varför är svårt att svara på. Om det är något som påverkar den slutgiltiga planeringen kommer det är komma upp här på bloggen och i trappuppgångarna.

För att underlätta kommer vi nu också att lägga upp en egen flik för tidplaneringarna då vi förstått att det varit svårt att hitta dessa på bloggen.

Härda ut – det kommer att bli ett strålande slutresultat!