Grävning vid port 8

Just nu pågår ett grävarbete vid port 8. Insatsen gäller ett rör för det inkommande kommunala vattnet på den jämna sidan av gatan. Röret i fråga är i akut behov av att bytas ut på grund av skadliga rostangrepp. Insatsen är absolut nödvändig. Arbetet på föreningens tomt är i full gång. Vi har anlitat en betrodd entreprenör och erfaren rörmokare som tidigare har utfört bra insatser för föreningen.

Framkomlighet och omfattning

Än så länge pågår grävandet endast på vår egen tomt vid port 8, men för att kunna gräva ned och ansluta ett nytt rör för inkommande vatten måste det grävas över trottoaren, över gatan och till trottoarkanten i höjd med port 5. Det kommer att påverka framkomligheten på gatan, för såväl bilar som gångare och cyklister.

I dialog med Stockholm Vatten

Arbetet utförs i dialog med kommunala Stockholm Vatten, som ansvarar för det inkommande vattnet. Föreningens tomtgräns går vid trottoaren. Just nu kvarstår frågan kring vem som ska utföra gräv- och arbetsinsatsen på det som inte är föreningens mark, bland annat gatan/bilvägen.

När kommer arbetet ske?

Arbetet kommer förhoppningsvis genomföras så snart och snabbt som möjligt.  Hur lång tid arbetet i sin helhet kommer att ta går inte att säga. Det beror delvis på vem som ska utföra det; vi eller Stockholm Vatten. Här pågår just nu en dialog.

Om vi får utföra det i föreningens regi, med vår anlitade entreprenör, ska arbetet  i sin helhet ta maximalt några veckor och i bästa fall några dagar, räknat från nu. Den påverkade framkomligheten på gatan kan dock troligen begränsas till en dag. Under tiden sätter entreprenören upp stålplattor som bilar kan köra på för att ta sig in och ut på gatan. Men vi varnar för att framkomligheten kommer vara begränsad och ber alla ha överseende.

Om arbetet med grävandet över gatan (alltså det som är utanför vår tomtgräns) ska utföras i kommunal regi så kan vi i dagsläget inte säkert säga när arbetet kommer utföras eller hur lång tid det kan ta. Därför arbetar vi för att få utföra hela arbetet med vår egen entreprenör, för maximal kontroll.

Vi återkommer med mer information och tidsplaner så fort vi vet mer.

Vattnet stängs av på den jämna sidan av gatan

När det nya röret ska kopplas på kommer vattnet att stängas av helt på den jämna sidan av gatan. Vattnet kommer då vara avstängt maximalt ett dygn. Det innebär att boende på jämna sidan kommer behöva bunkra vatten. Därför återkommer vi med mer detaljerad information och exakt datum så fort vi kan.

För mer information

För frågor och mer information, vänligen kontakta styrelsens fastighetsansvarige Johnny Nadérus på 0707623394.

Väl mött