Info om gatans utemiljö och växtlighet: Det här händer

Föreningen har sett över viss växtlighet och utemiljö på gatan, främst skadade och åldrade träd. Översynen har utförts av medlemmar ur styrelsen och gröngruppen, tillsammans med en extern entreprenör som har gjort en bedömning.

Här kommer lite info om utfallet och planen framåt, samt lite annan info om vår utemiljö och grönska. De fyra insatser som listas nedan har beslutats om och uppdraget har tilldelats och ska utföras av entreprenör så snart som möjligt.

1. Det fallna och rot-trasiga trädet bakom port 10

Här finns tyvärr inget att göra mer än att ta bort trädet. Om det varit sommarhalvår hade vi möjligen kunnat klippa ner trädet, grävt ny djup grop med ny jord och se om det skulle kunna "komma igen". Nu med markkyla och vinter i antågande är det inget alternativ.

2. Syrenen vid port 4

Den äldre, vackra och sedan länge lutande syrenen framför port 4 har fallit och går tyvärr inte heller att rädda utan kommer avverkas.

3. Vildäpplet framför port 5–7

Alla brutna, hängande grenar måste tas bort, vilket tyvärr är en stor del av trädet.

4. Syrenen vid port 15–17

Den lilla uppstammade syrenen framför port 15–17. Här föreslog experten att de kunde göra ett försök att tejpa ihop de brutna grenarna, och se om de möjligen läker ihop. Grenarna är frodiga och fuktiga i "brotten", så det kan gå.

 

Övrig info om grönska och utemiljö

Tallen bakom port 9

Tallens topp var söndertrasad och trädet stod på stadsdelens mark. Tallen är nu fälld.

Häckarna

Häckarna ska föryngringsbeskäras i både höjd och bredd. Det gäller på ojämna sidan, från port 7 och uppåt. Här har gröngruppen vart i kontakt med arborist/entreprenör som återkommer med förslag och råd framöver. Detta kommer dock troligen ske tidig vår, som tidigast.

Dräneringsbrunnen bakom port 8–10 

Brunnen är full av löv och kvistar, vilket tidigare har anmälts till stadsdelen som skulle föra ärendet till Stockholms Vatten, om det är Stockholm Vattens brunn. Dessvärre har ingenting hänt. Här kommer medlemmar ur gröngruppen och styrelsen att ligga på och följa upp.

Budget för 2023 

Styrelsen satsar på den viktiga utemiljön och har sett det som möjligt att ge utrymmet 150 000 i "grönbudget" nästa år.