"Nej, se det snöar ..."

"... Det var väl roligt, hurra!" som låttexten lyder. Det kanske stämmer, men snö kan också innebära lite besvär och jobb. Här kommer lite kort info om ansvar och utrustning kring snöröjning och skottning på Ivars.

Snöröjning vid portar

En snöskyffel finns nu utställd vid varje port på gatan. Varje port ansvarar själva för att skotta och röja bort snö från dörren och fram till trottoaren, så hjälps åt efter bästa förmåga att hålla det fint och framkomligt vid er port!

Snöröjning av bilplatser

Du som har bilplats eller garage ansvarar själv för att snöröja på parkeringsplatsen och framför garaget. Låna gärna skyfflar och snöslädar från föreningen.

Kvastar, snöslunga och snöslädar finns i grönrummet

Inne i grönrummet finns även kvastar, snöslädar samt snöslunga att låna till portar, parkeringsplatser och annat. Kom bara ihåg att ställa tillbaka dem när du är klar. Om du är osäker på hur snöslungan fungerar, kontakta vänligen styrelsen innan du lånar den.

Akta: rasrisk från taken!

Det snöar ibland stora mängder väldigt snabbt. Då samlas oundvikligt snömängder på taken som sedan kan rasa när det tinar. Var därför försiktiga och uppmärksamma när ni går in och ut ur portarna; kanske speciellt om ni har barn med er, eftersom barn är superbäst och värdefulla men också lite extra ömtåliga.

Väl mött, styrelsen