Sprängning pågår för avloppstunneln i Örnsberg

Just nu pågår sprängningar för en ny avloppstunnel under marken i vårt absoluta närområde (mars 2023). Här kommer mer utförlig information från Stockholm Vatten, som ansvarar för arbetet. 

Om du som medlem har frågor och funderingar, vänligen kontakta i första hand Stockholm Vatten direkt, då Stockholm Vatten är ansvarig utförare, sitter på rätt information och bär ansvaret för att berörda boende får den information de behöver.

Du hittar mer detaljerad information i den nedladdningsbara PDF:n nedan. Den informationen sitter även uppsatt på anslagstavlorna i varje port. 

Följande information från Stockholm Vatten är delgedd föreningen i slutet av februari, tillsammans med bifogat och uppsatt anslag. Notera länken till framtidskartan där du kan följa arbetets framskridande:

 

Som ni säkert märker arbetar vi för fullt med att spränga och borra för att bygga nya avloppstunneln i Örnsberg. Det är nu och under de närmaste månaderna som vi kommer att passera med tunnelfronten som närmast väster om er bostadsrättsförening. Vi vet att vi stör när vi spränger och borrar i berget, men hoppas ändå att det går bra för er.

Jag har satt ihop en information som ni gärna får sätta upp som portanslag i era hus. I bladet informerar vi bland annat om möjligheten till tillfälligt ersättningsboende om man störs av stomljud som överskrider riktvärdena (eller om man har särskilda skäl).

På vår framdriftskarta kan ni följa dag för dag hur långt vi kommit med tunneln.

Med vänlig hälsning

Karin Neuhaus
Områdeskommunikatör Stockholms framtida avloppsrening